Kisaryhmien yleisiä ohjeistuksia

Kisaryhmäläiset sitoutuvat lähtökohtaisesti aina koko kauteen kerrallaan. Lopettaminen muihin ajankohtiin, kun jouluun tai toukokuun loppuun, vain muutosta tai muusta pakottavasta syystä johtuen.

Mikäli voimistelija ei osallistu treeneihin tulee peruminen tehdä viimeistään treenejä edeltävänä päivänä (ei koske sairastumista), jotta paikalle osataan mitoittaa riittävä määrä valmentajia. Oikealla valmentajamitoituksella on myös pitkällä aikavälillä vaikutusta palkkakuluihin ja sitä myötä kausimaksuihin.

Kausimaksut ja ryhmäpaikan peruminen tai ryhmän muuttaminen

 • Ryhmäpaikan peruminen tulee tehdä aina Hoika-järjestelmässä.
 • Ryhmäpaikan vaihdokset kesken kautta aina toimiston sähköpostin kautta: toimisto@lappeenrannanvoimistelijat.fi. Älä tee ryhmämuutoksia kesken kauden itsenäisesti Hoikassa, jottei muodostu aiheettomia laskuja.
 • Ilmoittautumisen yhteydessä valitaan koko kausimaksu (syksy ja kevät) maksuvaihto (sis. jäsenmaksun 30 €). Maksuvaihtoehtoja on maksaa koko kausi (syksy ja kevät) kerralla tai useammassa osassa. Osissa maksamiseen valitaan erikseen laskuttaja, joita on Collector, Walley, OP- Lasku ja Jousto. Laskusta aiheutuvat kulut määräytyvät valitun laskuttajan omien maksuehtojen mukaan. Uuden laskun välittäjän myötä ei aiemmin tapahtuva kuukausilaskutus ole enää mahdollista.
 • Kisapukujen ostaminen tapahtuu edelleen seuran kautta (lukuun ottamatta tuulipukuja ja TEAMPLACE-verkkokauppaa) kisapuvun saa jatkossa lunastettua seuralta kuittia vastaan salilta. Kuitiksi riittää kuva maksetun laskun nettipankkikuitista.

Kisamaksut, -laskutus ja -ilmoittautuminen

 • Kisoihin ilmoittautumisesta täytetään Drive-dokumentti, jossa tiedot lähdöstä tulee olla 4 vko ennen kisa-ajankohtaa. Dokumentin pohjalta laaditaan kisoja varten kustannuslaskelma lähtijämäärän pohjalta.
 • Sitova kisoihin ilmoittautuminen tapahtuu jatkossa aina Hoika-järjestelmään viimeistään 2 vko ennen kisoja, jolloin kisalaskut muodostuvat myös ilmoittautumisen yhteydessä.  Hoikassa tulee olemaan jokaista kisaa varten oma ryhmä, johon ilmoittaudutaan.
 • Ilmoittautuminen kisoihin on sitova, ja sen voi perua vain sairaslomatodistusta vastaan, voimisteluliiton perumisehtojen mukaisesti. Peruminen sairaslomatodistuksella tulee ilmoittaa Drive-dokumentille.
 • Kisojen perumisesta ilmoittautumisajankohdan jälkeen sairaslomatodistuksella laskutetaan aina liiton laskuttama kulu 15 € ja 10 € toimistokulu laskun mitätöinnistä. Ilman sairaslomatodistusta kisojen peruminen ilmoittautumisajankohdan jälkeen menee aina täydellä kisamaksulla ilman hyvityksiä.
 • Peruminen perumisajan sisällä aiheuttaa aina 10 € toimistokulun laskun mitätöinnistä.
 • Kisamaksu 100 €/ kilpailu, kun lähtijöitä kisoihin on vähintään kymmenen ja jos lähtijöitä on alle kymmenen, niin kisamaksu on 100-150 € riippuen lähtijöiden kokonaismäärästä ja kisojen kuluista.

– Seuran omat kisat maksavat seuran voimistelijoille 50 €.

– Voimisteluliiton leireistä maksetaan seuralle leirimaksun lisäksi 50 €/voimistelija.

– Kisamaksuihin voi hakea harkinnanvaraista huojennusta maksimissaan 150 € kausi. Vapaamuotoiset hakemukset voi osoittaa seuralle osoitteeseen toimisto@lappeenrannanvoimistelijat.fi

Kisakyydit

 • Valmentajien kyyditseminen hoidetaan huoltajille tehdyn kyselyn pohjalta vanhaan tapaan, eli kisapäivän aloittava luokka hoitaa valmentajat paikalle ja viimeinen hoitaa kyydit kotiin. Kaikilla huoltajilla on vastuu kyydeistä, eli sopikaa kauden aikana kuka vie milloinkin. Mikäli valmentajat eivät saa kyytiä kisapaikalle hoitavat huoltajat heille matkoista ja mahdollisesta majoittumisesta tulevat kustannukset.
 • Mikäli valmentajat joutuvat huoltajista riippumattomista syystä majoittumaan kisapaikalla, tai menemään kisapaikalle myöhemmin tai tulemaan pois omin kyydein, niin seura hoitaa kulut.

Talkoot ja sponsorit

 • Kisaryhmissä voimistelevien jäsenten huoltajien velvoitteeseen kuuluu yksi temppumaavuoro syksyllä ja yksi keväällä sekä seuran kisa ja joulunäytös talkoisiin osallistuminen. Temppumaavuorolla on yleensä kaksi huoltajaa samanaikaisesti. Kisoihin ja näytöksiin tulee erilliset talkoolistat. Pakollisia talkoita on noin 4krt/vuosi/perhe, joihin osallistumisesta jokainen perhe huolehtii kauden aikana. Talkoista saadut rahat käytetään salin pienvälineistön hankintaan, jota kisaryhmät käyttävät kauden aikana paljon: kuten remmejä, kumppareita yms. sekä voimistelupäivien ja joukkuekisojen matkakustannuksiin.
 • LRV-kisaajat ja huoltajat voivat myös halutessaan talkoilla itsenäisesti tai hankkia henkilökohtaisia tai ryhmäkohtaisia sponsoreita. Ryhmä tai voimistelija ilmoittaa talkoista saadun summan sekä sen käyttötarkoituksen osoitteeseen toimisto@lappeenrannanvoimistelijat.fi, sekä toimittaa rahat seuran tilille FI37 4108 1050 0325 73. Tilityksen viitteeksi viesti, mistä näkyy kisaryhmän tai voimistelijan ​nimi. Sponsoreita varten on luotu valmis sponsorisopimuspohja, jossa myös maksuohjeet. Muutoin toimitaan samoin kun yllä.

Seura ei koordinoi tai luo tilejä talkoita varten, eli talkoiden vastuu ja rahojen toimittaminen seuran tilille jää huoltajien huolehdittavaksi. Ryhmät saavat käyttää halutessaan salilta löytyvää korttipäätettä talkoillessa esim. tuotemyynteihin tai kahvioon. Talkoorahat käytetään koko rahoja keränneen ryhmän tai yksittäisen voimistelijan eduksi esim. hyvittämällä yhden kisan maksuja kaikilta. Hyvitys tehdään ryhmässä huoltajien kesken sovitun ja ilmoitetun mukaisesti.